Om sidan

David, 33 år, Socialpedagog

VEM DRIVER SIDAN?

Denna hemsida finns till för att underlätta att hitta information om dyskalkyli/specifika matematiksvårigheter och att lärare, elever och alla som av någon anledning söker informaton ska kunna finna den här.

Här ska ni även förhoppningsvis kunna finna material som kan vara till nytta inom skolan och vardagen, saker som kan underlätta.

Tyvärr är det inte alls många som ens vet att dyskalkyli/specifika matematiksvårigheter existerar! Detta ser man exempel på överallt, folk som i vuxen ålder får bekräftat och förståelse själva till varför just matematiken aldrig eller fungerat väldigt svårt i skolan och i allmänhet under hela livet.

" Hur svårt ska det vara att märka

att något inte stämmer? Jag kan alla ämnen

klockrent utom matten " - Okänd

Likt dyslexi som var kraftigt ifrågasatt när namnet på diagnosen kom, för symptomen har funnits där så mycket längre. I samma situation befinner sig just nu dyskalkyli, många ifrågasätter diagnosen/symptomen och tvivlar på att den existerar. Vi hoppas att förståelsen och kunskapen ska öka, både i allmänhet och då specifikt skolan där många elever just nu kämpar med matematiken.

Dock kan vi glädjande se att dyskalkyli uppmärksammas mer och mer i olika artiklar, debatter och hos politiker med flera, detta är ett stort steg framåt. Dock behövs och kan mer göras!

Hemsidan drivs av mig David som själv har blivit diagnostiserad med dyskalkyli vid 28 års ålder.

Sidan drivs helt ideellt och representerar ingen annan.

Här kan du bland annat finna

 

  • Info kring utredning
  • Det senaste inom forskningen
  • Pedagogiskt användbart material
  • Dokumentärer
  • Länkar
  • Artiklar
  • Spel är lärande i alla dess former

 

 

Hemsidan styrs till viss del av att folk tipsar om olika artiklar, forskning, radioprogram etc.

Klicka här om ni vil tipsa om något

 

 

Sidan lanserades 9 maj 2014.

 

/David

Information på svenska

Information in English

Här presenteras det vem som driver sidan och om varför sidan är igång. Denna text finns även på fler andra språk här under, alla översatta med Google Översätt.

KORTFATTTAT

 

Denna hemsida finns till för att underlätta att hitta information om dyskalkyli/specifika matematiksvårigheter och att lärare, elever och alla som av någon anledning söker informaton ska kunna finna den här.

 

Läs mer här

KONTAKT

 

Administratör: David

 

E. admin@infodyskalkyli.se

A. www.infodyskalkyli.se

Copyright © Infodyskalkyli 2014 - 2017. Alla rättigheter reserverade